onsdag 24 november 2010

Framgångsrik = lyckad= mycket pengar...

Jag har läst lite överallt om hur smarta vissa unga kvinnor som bloggar är. De (skrivs det) måhända verkar osmarta, ytliga och talanglösa men egentligen är de ursmarta eftersom de tjänar så mycket pengar på sitt bloggande. Det har tydligen gjort dem till (skrivs det) proffsiga affärskvinnor. Inget kunde väl vara mer fel.

Vem menar att man är en proffsig affärskvinna för att man tjänar pengar? Ja, man är bra på att tjäna pengar..men du blev inte en respekterad, smart och lyckad människa i samma veva.

Att ha som syfte att tjäna en massa pengar och att göra det hur som haver, utan eftertanke eller talang är PRECIS lika hjärndött när bloggtjejerna gör det, som när andra gör det. När Dogge sålde sig till elgiganten och gav oss "en cykel på köpet" blev han inte direkt mer talangfull. När pojkarna i en dokusåpa sålde sin själ till satan (och indirekt till tvkanalen) för pengar tyckte ingen de gjorde det med framgång. När Sverige tjänar pengar på vapenexport klappar (iaf inte jag) vi inte i händerna för alla pengar de tjänar på krigsföring runt om i världen.

Ja..jag tog i lite där. Men ändå! Man är inte smart och lyckad för att man blåser folk på pengar. Och att vara smart och lyckad (som andra menar att man är när man tjänar pengar) ger en inte per automatik respekt  Sorry....

/lilla fattiga bloggmamma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Min blogglista